Автор |
Сообщение |
|
|
Заголовок сообщения: |
Re: Питание и приготовление пищи в горах |
|
|
Sure писал(а): Цитата: Но я думаю было бы интересно рассмотреть тему питания и приготовления пищи (ингридиенты, посуда итд), в горах и не только чтобы знать например сколько балонов с газом брать с собой и что на них мона приготовить и тд какие продукты надо брать а какие не стоит. Зарание спасибо Дуже цікаве питання, Владе. Все дуже відносно... багато залежить від особистих уподобаннь, сезону, місця, стилю і таке інше. Наприклад, з власного експ. досвіду: взимку на двійку, що йде з наметом, а зима тепла(-5" - 15") і треба сушити речі, за умови, що готується їжа(концентраті/сублімати) двічі на добу, вистачає середньго балону(0, 5) газа на двох у добу. Як що зима середня(-20" - 35"), то мо не сушитися, по продвинуті дрехи будуть сухими, конденсат мо просто висипати )) Тоді газа буде вистачати на прогрів намету(як що не заощаджуєте) з тих 0,5 на добу на двох. Якщо зима холодна( від -40"), то... газу піде більше на розігрів води. ще залежить багато від типу пальника та посуду... А влітку(травень - вересень) того балону може вистачити на весь виїзд:)))))))
[quote="Sure"][quote]Но я думаю было бы интересно рассмотреть тему питания и приготовления пищи (ингридиенты, посуда итд), в горах и не только чтобы знать например сколько балонов с газом брать с собой и что на них мона приготовить и тд какие продукты надо брать а какие не стоит. Зарание спасибо[/quote] :) Дуже цікаве питання, Владе. Все дуже відносно... багато залежить від особистих уподобаннь, сезону, місця, стилю і таке інше. Наприклад, з власного експ. досвіду: взимку на двійку, що йде з наметом, а зима тепла(-5" - 15") і треба сушити речі, за умови, що готується їжа(концентраті/сублімати) двічі на добу, вистачає середньго балону(0, 5) газа на двох у добу. Як що зима середня(-20" - 35"), то мо не сушитися, по продвинуті дрехи будуть сухими, конденсат мо просто висипати :))) Тоді газа буде вистачати на прогрів намету(як що не заощаджуєте) з тих 0,5 на добу на двох. Якщо зима холодна( від -40"), то... газу піде більше на розігрів води. ще залежить багато від типу пальника та посуду... А влітку(травень - вересень) того балону може вистачити на весь виїзд:)))))))[/quote]
|
|
|
|
Добавлено: Ср дек 19, 2007 11:43 pm |
|
|
|
|
|
Заголовок сообщения: |
|
|
|
Женя писал(а): :) Дякую
ПрОшу
[quote="Женя"]:) Дякую[/quote]
ПрОшу :roll:
|
|
|
|
Добавлено: Ср апр 12, 2006 4:26 pm |
|
|
|
|
|
Заголовок сообщения: |
|
|
|
Дякую
:) Дякую
|
|
|
|
Добавлено: Ср апр 12, 2006 3:27 pm |
|
|
|
|
|
Заголовок сообщения: |
|
|
|
Женя писал(а): Sure писал(а): Увага! Якщо зловживати надто волосським горіхом, то може почати боліти голова. Что это за орехи, может у них есть ещё какое-то название?
Эта самы абычны грецки арехи!
Просто по-украински они называются валашскими.
Поскольку попали на Украину из Валахии(страна в прошлом охватывающая территорию частично Молдовы и Румынии).
[quote="Женя"][quote="Sure"] Увага! Якщо зловживати надто волосським горіхом, то може почати боліти голова. [/quote]
Что это за орехи, может у них есть ещё какое-то название?[/quote]
:lol: :lol: :lol:
Эта самы абычны грецки арехи!
Просто по-украински они называются валашскими.
Поскольку попали на Украину из Валахии(страна в прошлом охватывающая территорию частично Молдовы и Румынии).
|
|
|
|
Добавлено: Ср апр 12, 2006 2:59 pm |
|
|
|
|
|
Заголовок сообщения: |
|
|
|
Sure писал(а): Увага! Якщо зловживати надто волосським горіхом, то може почати боліти голова.
Что это за орехи, может у них есть ещё какое-то название?
[quote="Sure"] Увага! Якщо зловживати надто волосським горіхом, то може почати боліти голова. [/quote]
Что это за орехи, может у них есть ещё какое-то название?
|
|
|
|
Добавлено: Ср апр 12, 2006 2:38 pm |
|
|
|
|
|
Заголовок сообщения: |
|
|
|
Nick_k писал(а): Sure писал(а): ... на окропі. Калорій до обіду вистачає:) але на шлункові значно лекше, можна дуже скоро робити макссимальні навантаження:) а на молоці можна?
А вже ж! Звичайно!
Я беру сухе молоко, або сухі вершки.
Або... сгущене...
З сухим більше давбатися на морозі, щоб грудок не було...
[quote="Nick_k"][quote="Sure"]... на окропі. Калорій до обіду вистачає:) але на шлункові значно лекше, можна дуже скоро робити макссимальні навантаження:)[/quote]
а на молоці можна?[/quote]
А вже ж! Звичайно!
Я беру сухе молоко, або сухі вершки.
Або... сгущене...
З сухим більше давбатися на морозі, щоб грудок не було...
|
|
|
|
Добавлено: Ср апр 12, 2006 1:46 pm |
|
|
|
|
|
Заголовок сообщения: |
|
|
|
Sure писал(а): ... на окропі. Калорій до обіду вистачає:) але на шлункові значно лекше, можна дуже скоро робити макссимальні навантаження:)
а на молоці можна?
[quote="Sure"]... на окропі. Калорій до обіду вистачає:) але на шлункові значно лекше, можна дуже скоро робити макссимальні навантаження:)[/quote]
а на молоці можна?
|
|
|
|
Добавлено: Ср апр 12, 2006 12:58 pm |
|
|
|
|
|
Заголовок сообщения: |
|
|
|
Anonymous писал(а): Sure писал(а): Миколо Батьковичу... співвідношення можна брати на свій смак. Я "на глаз" роблю:)))
Та співвідношення я роблю 1:1:...1. Я так кожну зиму-весну дітям "вітамінну суміш" готую (лимон, курага, ізюм, горіх, мед). Я що до інгредієнтів цікавлюсь. З повагою.
Постійно використовую:
1. курага
2. ізюм
3. чорнослив
4. фініки
5. інжир
6. сушені банани
7. фундук
8. арахіс
9. волосські
10. гарбузове насіння
11. соняшникове насіння
12. лімон
суміш готую окремо від меду та лімону, бо її мо
юзати на швидкі сніданки з вівсяними пластівцями на окропі.
Калорій до обіду вистачає:) але на шлункові значно лекше,
можна дуже скоро робити макссимальні навантаження:)
[quote="Anonymous"][quote="Sure"]
Миколо Батьковичу... співвідношення можна брати на свій смак. Я "на глаз" роблю:))) [/quote] Та співвідношення я роблю 1:1:...1. Я так кожну зиму-весну дітям "вітамінну суміш" готую (лимон, курага, ізюм, горіх, мед). Я що до інгредієнтів цікавлюсь. З повагою.[/quote]
Постійно використовую:
1. курага
2. ізюм
3. чорнослив
4. фініки
5. інжир
6. сушені банани
7. фундук
8. арахіс
9. волосські
10. гарбузове насіння
11. соняшникове насіння
12. лімон
суміш готую окремо від меду та лімону, бо її мо
юзати на швидкі сніданки з вівсяними пластівцями на окропі.
Калорій до обіду вистачає:) але на шлункові значно лекше,
можна дуже скоро робити макссимальні навантаження:)
|
|
|
|
Добавлено: Ср апр 12, 2006 12:46 pm |
|
|
|
|
|
Заголовок сообщения: |
|
|
|
Sure писал(а): Nick_k писал(а): Упс! так поспішив що забув назватись "фахівець з знешкодження спектроаналайзерів"!!!
КЛАС!!! додам у профіль!
[quote="Sure"][quote="Nick_k"]Упс! так поспішив що забув назватись[/quote] 8) "фахівець з знешкодження спектроаналайзерів"!!! :shock: :D[/quote]
КЛАС!!! додам у профіль!
|
|
|
|
Добавлено: Ср апр 12, 2006 12:43 pm |
|
|
|
|
|
Заголовок сообщения: |
|
|
|
Nick_k писал(а): Упс! так поспішив що забув назватись
"фахівець з знешкодження спектроаналайзерів"!!!
[quote="Nick_k"]Упс! так поспішив що забув назватись[/quote]
8)
"фахівець з знешкодження спектроаналайзерів"!!!
:shock:
:D
|
|
|
|
Добавлено: Ср апр 12, 2006 12:34 pm |
|
|
|
|
|
Заголовок сообщения: |
|
|
|
Упс! так поспішив що забув назватись
Упс! так поспішив що забув назватись
|
|
|
|
Добавлено: Ср апр 12, 2006 11:23 am |
|
|
|
|
|
Заголовок сообщения: |
|
|
|
Sure писал(а): Миколо Батьковичу... співвідношення можна брати на свій смак. Я "на глаз" роблю:)))
Та співвідношення я роблю 1:1:...1. Я так кожну зиму-весну дітям "вітамінну суміш" готую (лимон, курага, ізюм, горіх, мед).
Я що до інгредієнтів цікавлюсь.
З повагою.
[quote="Sure"]
Миколо Батьковичу... співвідношення можна брати на свій смак. Я "на глаз" роблю:))) [/quote]
Та співвідношення я роблю 1:1:...1. Я так кожну зиму-весну дітям "вітамінну суміш" готую (лимон, курага, ізюм, горіх, мед).
Я що до інгредієнтів цікавлюсь.
З повагою.
|
|
|
|
Добавлено: Ср апр 12, 2006 11:19 am |
|
|
|
|
|
Заголовок сообщения: |
|
|
|
Nick_k писал(а): Шура, а ти коли готуєш "енерджазер жахливий", то що до насіння/сухофруктів є якісь обмеження/уподобання чи "исользуй все что под рукой..."?
Миколо Батьковичу... співвідношення можна брати на свій смак.
Я "на глаз" роблю:)))
Декілька раз спробуєш і винайдеш свій рецепт:)
А... забув сказати: цю суміш можна пропустити через
м"ясорубку, пофасувати і в морозиловку
(бо солодке з лімоном в теплі заграє:)
Лімон дуже доречний у солодкому, крім того так корисніше для шлунка
Увага! Якщо зловживати надто волосським горіхом, то може почати
боліти голова. Велика кількість неякісного меду перетворить
енерджайзер на маршруті у малозручну неприкольну бурульку.
Ліпше всього прорахувати все за допомогою кулінарної
довідки зважаючи на харчову, енергитичну цінність та фізиологію.
я б порадив звернутися до майстра Похльобкіна ))
[quote="Nick_k"]Шура, а ти коли готуєш "енерджазер жахливий", то що до насіння/сухофруктів є якісь обмеження/уподобання чи "исользуй все что под рукой..."?[/quote]
Миколо Батьковичу... співвідношення можна брати на свій смак.
Я "на глаз" роблю:)))
Декілька раз спробуєш і винайдеш свій рецепт:)
А... забув сказати: цю суміш можна пропустити через
м"ясорубку, пофасувати і в морозиловку
(бо солодке з лімоном в теплі заграє:)
Лімон дуже доречний у солодкому, крім того так корисніше для шлунка
Увага! Якщо зловживати надто волосським горіхом, то може почати
боліти голова. Велика кількість неякісного меду перетворить
енерджайзер на маршруті у малозручну неприкольну бурульку.
Ліпше всього прорахувати все за допомогою кулінарної
довідки зважаючи на харчову, енергитичну цінність та фізиологію.
я б порадив звернутися до майстра Похльобкіна :)))
|
|
|
|
Добавлено: Ср апр 12, 2006 10:03 am |
|
|
|
|
|
Заголовок сообщения: |
|
|
|
Шура, а ти коли готуєш "енерджазер жахливий", то що до насіння/сухофруктів є якісь обмеження/уподобання чи "исользуй все что под рукой..."?
Шура, а ти коли готуєш "енерджазер жахливий", то що до насіння/сухофруктів є якісь обмеження/уподобання чи "исользуй все что под рукой..."?
|
|
|
|
Добавлено: Ср апр 12, 2006 9:18 am |
|
|
|
|
|
Заголовок сообщения: |
|
|
|
Як що прийняти цю формулу для Кавказу влітку -
повністью згоден! )
Для висоти радив би:
1.Маркел
2.Прімус
3.МСР
4.Колеман
Хоча в 70х французи ходили на Анапурну з КемпингГазом
Прімус зароз виробляє досить прикольні багатопаливні
пальники. Що дуже зручно в далеких експ.
Тим більш проблема літаком балони везти...
А корейскі та китайскі пальники загрожують "нежданчиком":)))
Шайби іноді досить так собі нічого:)))
особливо, коли клімає і починаєш переберати харчами;)
Раджу брати різні соуси з штуцерами. Зручно і їжу робить смачною:)
Нещодавно почав брати згущене молоко в тубах - дороще, але прикольно. А в Болгарії брав мед у пластикових пляшках з дозатором.
Фантастика!!! Але в нас ще таких не бачив:(((
На зимові сходження готую "озвірин"(суміш різних горіхів, насіння, сухофруктів, густого меду та лімону. Як що пофасувати і вживати на маршруті, то енерджазер жахливий ))
На ніч - натоплену воду у пластікових пляшках у чували.
Зранку заощадите час і паливо:)))
Як що прийняти цю формулу для Кавказу влітку -
повністью згоден! :))
Для висоти радив би:
1.Маркел
2.Прімус
3.МСР
4.Колеман
Хоча в 70х французи ходили на Анапурну з КемпингГазом :shock:
Прімус зароз виробляє досить прикольні багатопаливні
пальники. Що дуже зручно в далеких експ.
Тим більш проблема літаком балони везти...
А корейскі та китайскі пальники загрожують "нежданчиком":)))
Шайби іноді досить так собі нічого:)))
особливо, коли клімає і починаєш переберати харчами;)
Раджу брати різні соуси з штуцерами. Зручно і їжу робить смачною:)
Нещодавно почав брати згущене молоко в тубах - дороще, але прикольно. А в Болгарії брав мед у пластикових пляшках з дозатором.
Фантастика!!! Але в нас ще таких не бачив:(((
На зимові сходження готую "озвірин"(суміш різних горіхів, насіння, сухофруктів, густого меду та лімону. Як що пофасувати і вживати на маршруті, то енерджазер жахливий :)))
На ніч - натоплену воду у пластікових пляшках у чували.
Зранку заощадите час і паливо:)))
|
|
|
|
Добавлено: Пн апр 10, 2006 1:06 pm |
|
|
|
|